Hotel Asselt | Oude Baan 6 | 6071 NP | Roermond | +31 (0) 475 600 222

Hiking & cycling – Pieterpad

Hiking & cycling – Pieterpad

Cycle lovers, hikers and water sports enthusiasts will definitely get their money’s worth in the beautiful surroundings of the hotel. In this region you will find the Asseltse Waterplassen and various beautiful nature reserves such as Swalm-Nettetal, the Maasduinen and nature reserve Meinweg.
We also like to mention that this region has been proclaimed to Waardevol Cultuurlandschap (valuable culture landscape). Here you can enjoy the wild nature that Middle Limburg has to offer.


Pieterpad

Pieterpad

Hotel Asselt ligt aan de route van het bekende Pieterpad.
Het Pieterpad is een lange-afstands-wandelroute die zicht uitstrekt over een afstand van 492 kilometer. Het Pieterpad loopt van Pieterburen in Noord-Groningen tot aan de Sint-Pietersberg in Zuid-Limburg nabij Maastricht. Het Pieterpad is de langste aaneengesloten wandelroute van Nederland.

2 etappes van het bekende pieterpad lopen vlak langs ons Hotel

Venlo – Swalmen (via Venlo -> Tegelen -> Belfeld -> Steyl -> Reuver -> Swalmen)

Swalmen – Monfort (via Swalmen -> Boukoul -> Sint Odillienberg -> Monfort)

De bekende Maasplassen staan met zijn 3000 hectare bekend als het grootste watersportgebied van Nederland.

De Maasplassen bieden uitstekende zeil- en surfmogelijkheden. Ook de zonaanbidders kunnen in de zomer terecht bij de verschillende dagstranden en jachthavens in de omgeving.

Een andere mogelijkheid is om een bootje te huren en de omgeving te ontdekken. Een aanrader is het maken van een rondvaart. Hiermee ontdekt u de mooiste plekjes in de prachtige natuurrijke gebieden.
Voor meer informatie over diverse activiteiten en wandel- en fietsroutes in de omgeving en kunt u terecht op de websites van onze partners:

www.falk.nl
http://www.noormannenarrangement.nl/
http://www.natuurlijkasselt.nl/
http://www.breakoutevenementen.nl/
http://www.ossa.nl/