Hotel Asselt | Oude Baan 6 | 6071 NP | Roermond | +31 (0) 475 600 222

Historie

Historie

Het pand waarin Hotel Asselt is gevestigd kent een rijke historie. Sinds de bouw van het pand in 1849 heeft het pand verschillende eigenaren en functies gehad. Tot 1920 is het pand gebuikt als een bier brouwerij.

In 1920 hebben de gezusters Hendrickx het pand overgenomen en omgetoverd tot een ‘een bescheiden, maar gerenommeerd hotel en familiepension’ genaamd ‘Huize ’t Veld’. Het hotel had een goede naam en dankte zijn faam voornamelijk aan de goede keuken. De gezusters Hendrickx richtten zich zowel op families die vakantie kwamen vieren als op de gegoede burgerij uit het westen van het land. Zelfs uit het buitenland kwamen belangrijke mensen zoals politici, doktoren, advocaten en notarissen het hotel bezoeken. Zij kwamen genieten van de rust en de natuur, evenals de kookkunsten van de gezusters.
Uit de annalen is verder bekend dat de wijnkelders rijkelijk gevuld waren met de lekkerste Bourgognes en uitgelezen Bordeaux. Het hotel was tevens in de omgeving in trek voor feesten, partijen en bruiloften.

Van 1965 tot 2011 is het pand gebruikt door een zorginstelling. Vermeldenswaardig is dat het pand, na een grondige renovatie, is in 1979 heropend door mevrouw Gardeniers – Berendsen, toenmalig minister van Cultuur, Recreatie en Maatschappelijk werk.

In 2010 ontstonden de eerste plannen om van het pand weer een hotel te maken. Deze plannen zijn toen verwezenlijkt en na een grondige renovatie opende Hotel Asselt in maart 2012 zijn deuren. Bij deze renovatie is het historische exterieur intact gebleven maar het interieur is volledig gemoderniseerd.

historie