Hotel Asselt | Oude Baan 6 | 6071 NP | Roermond | +31 (0) 475 600 222

Roermond & Omgeving

Roermond & Omgeving

Hotel Asselt is gelegen tussen de stad Roermond en de twee kleine kerkdorpjes Swalmen en Asselt. Het hotel ligt in een rustige omgeving maar ligt op hele korte afstand van de stad Roermond. Deze mooie stad met haar toeristische trekpleisters zoals onder andere het McArthurGlen Designer Outlet is in iets meer dan 5 minuten te bereiken.

Ook is het hotel ideaal gelegen voor natuurliefhebbers met onder andere de Asseltse Plassen op slechts 1 kilometer afstand. Wandelaars en fietsers kunnen genieten van de prachtige omgeving via de velen fiets- en wandelroutes. Hotel Asselt is gelegen op korte afstand van verschillende knooppunten.

ShoppenOutlet

Roermond wordt ook wel het bruisende hart van Midden-Limburg genoemd.
Het centrum van Roermond is in slechts 7 minuten te bereiken. Zowel de cultuur, natuur, als winkelliefhebbers zullen zich uitermate vermaken in deze unieke stad met een rijke historie.

Wat dacht u van een dagje winkelen in het McArthurGlen Designer Outlet Center, het Retail Park of de huis- en tuinboulevard? Niet te vergeten de historische binnenstad met eveneens een uitgebreid scala aan winkels.

Cultuur

Roermond heeft ook de cultuurliefhebbers veel te bieden. Kathedraal_Roermond-225x300
De culture eyecatcher van Roermond is de Sint-Christoffelkathedraal uit 1410, de hoofdkerk van het bisdom Roermond. Verder is Het Cuypershuis een van de bekende culturele trekpleisters in Roermond.

Pierre Cuypers (1827 – 1921) is de architect van onder andere het Rijksmuseum in Amsterdam. In zijn geboortestad Roermond heeft hij ook vele prachtige creaties achter gelaten. Velen van zijn historische panden zijn onlangs gerestaureerd en zijn zeker het bezoeken waard.

In de regio vindt u prachtige kastelen, monumentale panden, karakteristieke hoevens en prachtige water- en windmolens. De rijke historie van deze trekpleisters kunt u op veel verschillende manieren ontdekken.

Een pand met grote historische waarde voor de stad Roermond is de ECI cultuurfabriek. De ECI cultuurfabriek is gevestigd in een monumentaal fabriekspand, de voormalige Elektro Chemische Industrie. Binnenin deze cultuurfabriek vindt u een poppodium, theaterzaal, twee filmzalen, een grand café en een expositieruimte. Deze ruimtes worden voor verschillende doeleinden zoals workshops, projectdagen, maar ook voor verschillende soorten cultuureducatie benut.